Príčiny zlého fungovania ultrazvukovej čističky

2021-06-18

Tento článok sumarizuje dôvody zlého fungovania ultrazvukového čistiaceho stroja. Ak prevádzkový účinok ultrazvukového čistiaceho stroja nie je dobrý, výrazne to ovplyvní normálnu prácu a prevádzku ultrazvukového čistiaceho stroja. Aby sme čo najviac zabezpečili prevádzkový účinok ultrazvukového čistiaceho stroja, analyzujme, čo ovplyvňuje prevádzkový účinok ultrazvukového čistiaceho stroja. Prevádzkaultrazvuková čističkaje ovplyvnená najmä piatimi faktormi vrátane hustoty výkonu ultrazvukovej čističky; ultrazvuková frekvencia; teplota ultrazvukového čističa; čas čistenia; iné faktory.
1. TeplotaUltrazvukový čistič
Ultrazvukový kavitačný efekt je dobrý pri 40℃~50℃. Čím vyššia je teplota, tým viac prispieva k rozkladu nečistôt, ale keď teplota dosiahne 90 ℃, ovplyvní to účinok ultrazvuku a zníži čistiaci účinok.
2. Čas čistenia ultrazvukovej čističky
Čím dlhší čas čistenia, tým lepší efekt, s výnimkou špeciálnych materiálov
3. Ostatné faktoryultrazvuková čistička
Existuje mnoho ovplyvňujúcich faktorov, ako napríklad typ čistiacej kvapaliny a nečistoty.
4. Hustota výkonu ultrazvukovej čističky
Čím vyššia je hustota výkonu, tým silnejší je kavitačný efekt, tým lepší je čistiaci účinok a tým vyššia je rýchlosť čistenia. Vysoká hustota výkonu by mala byť použitá pre ťažko čistiteľné obrobky a nízka hustota výkonu by mala byť použitá pre presné obrobky. (Vo všeobecnosti by sa hustota ultrazvukového výkonu čistiaceho stroja mala zvoliť na 0,5/cm2)
5. Ultrazvuková frekvenciaultrazvuková čistička
Čím nižšia je frekvencia, tým lepšia je kavitácia a čím vyššia frekvencia, tým lepší je reflexný efekt. Pre jednoduché povrchy
Používa sa nízka frekvencia, vysoká frekvencia by sa mala používať pre zložité povrchy a hlboké slepé diery. (20 kHz, 28 kHz, 40 kHz, 80 kHz, 0,8 MHz)
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy